Pealinn võitis riigiga peetud prügilahingu

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Keskkonnateenuste juhatuse liige Argo Luude tõdes, et tema ettevõte peab leppima, kui Tallinn tänu kavalusele jäätmeseaduse mõttes kõrvale põikleb ja hakkab järgmisel viiel aastal ettevõtete asemel ise kogu linna prügivedu korraldama.
Eesti Keskkonnateenuste juhatuse liige Argo Luude tõdes, et tema ettevõte peab leppima, kui Tallinn tänu kavalusele jäätmeseaduse mõttes kõrvale põikleb ja hakkab järgmisel viiel aastal ettevõtete asemel ise kogu linna prügivedu korraldama. Foto: Tairo Lutter

Riigikohtu otsusega jõustus eile jäätmeseaduse muudatus, mis lubab igaühel ise valida prügivedaja ning keelas kohalikel omavalitsustel panna oma mittetulundusühinguid teenust vahendama.

Kuid Tallinn ei pea seadusetähe järgi käima, sest linnavalitsus jõudis enne kohtu otsust algatada Tallinna Jäätmekeskuse nimel kõigis 13 jäätmeveo piirkonnas endale sobivad hankemenetlused.

«Me arvestame, et hankemenetlusi saadavad rohked vaidlused, kuid üks on selge: hanked on korraldatud selliselt, et teenuse osutaja oleks kõigis piirkondades olemas kuni 2020. aastani,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu. «Arvestades jäätmekäitlusalase seadusloome kvaliteeti ja puudujääke jäätmeseaduses, võib eeldada, et seadust muudetakse enne 2020. aastat veel mitu korda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles