Pakutavad töökohad: lehmanahkade puhastaja ja optimist

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Tööotsinguportaalidesse satub aeg-ajalt ka selliseid tööpakkumisi, mida tihti just ei kohta.


CV-Online Estonia turundusjuht Raimo Matvere märkis, et kuigi ettevõte kõige kummalisemate pakutavate töökohtade osas eraldi arvestust ei pea, jääb neid aeg-ajalt siiski silma.

«Viimase aja kõige omapärasem kuulutus oli meil pakkumises vaid paar nädalat tagasi. Üks personaliotsingufirma vahendas lehmanahkade puhastaja ametikohta.

Töö asukoht oli Hollandis, palk Eesti mõistes päris kõrge ning kandidaate oli rohkem kui kümme,» sõnas Matvere.

Mõned kuud tagasi võttis aga üks ettevõte tööle optimisti. «Nii nad välja reklaamisid. Tegelikult tööülesannete järgi oli tegemist üldiselt müügitööga,» selgitas Matvere.

Tema sõnul on hetkel aktiivsetest kuulutustest ehk kõige ebaharilikum pakkumine taglasemeistri töö laevale. Sama tööpakkuja pakub tööd ka laevakaptenile ja vanemtüürimehele.

«Kui veel eksootikast rääkida, siis eriliseks teeb pakkumise tihti töö asukoht. Kevadel otsiti ehitajaid Hollandi Antillidele, samuti on otsitud inimesi Katari ja Malaisiasse,» lisas Matvere.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles