Automaattanklates kukkus 95 bensiini hind kõikjal alla ühe euro

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla.
Tankla. Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna lõuna ajal teatasid Neste ja Statoil, et langetasid kõigis automaattanklates 95 bensiini hinna alla ühe euro; seni oli hind alla euro taseme vaid vähestes kohtades. paar tundi hiljem ühines hinnakärpega ka Alexela.

Bensiini 95 uus hind üle Eesti on automaattanklates 0,999 eurot, välja arvatud kohtades, kus see oli juba enne tänast odavam.

Hinnalangus ulatub kõigi kolme keti tanklates kahe sendini liitrilt.

«Nii bensiini kui diislikütuse sisseostuhinnad on viimaste päevadega jätkuvalt märkimisväärselt alanenud - see võimaldab ka täna kaks senti hinda langetada,» ütles Neste Eesti jaemüügijuht Kristi Pari.

«Kui veel mõni nädal tagasi oli üheeurone hind vaid osade tanklate privileeg, siis täna oleme sealmaal, et bensiin Futura 95 maksab kõigis meie jaamades alla euro,» lisas Pari.

98 bensiin maksab nüüd Neste, Statoili ja Alexela automaatjaamades 1,039 eurot liiter ja diislikütus 1,069 eurot liiter.

Alexela langetas ka autode surugaasi LPG hinda ühe sendi liitri kohta, tasemele 0,589 eurot liiter.

Hommikul teatas ühesendisest hinnalangetusest Olerex, tuues 95 bensiini hinna tasemele 1,009 eurot liiter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles