Olerex langetas mootorikütuste hindu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi kütuste hinnad detsembris.
Olerexi kütuste hinnad detsembris. Foto: ERIK PROZES/

Olerex langetas täna bensiini 95 ja 98 liitri hinda 1 sendi võrra ning diislikütuse hinda 0,5 sendi võrra.

See on sellel nädalal juba kolmas järjestikune hinnalangetus, mis tähendab, et hinnad on langenud iga päev, teatas ettevõte.

Uued kütuste hinnad Olerexi automaatjaamades:

Bensiin 95: 1,009 eurot liiter

Bensiin 98: 1,049 eurot liiter

Diislikütus: 1,074 eurot liiter

Olerexi juhatuse liikme Alan Vahti sõnul kukuvad kütuste maailmaturuhinnad uskumatus tempos. Iga päev näeme, et hinnad on jälle langenud. Nii juhtus ka eile ning tänahommikune pilt ei erine eilsest ehk et hinnad langevad edasi.

Kui detsembri keskel langes toornafta hind alla 60 dollari barrelist ning bensiini ja diislikütuse hinnad vajusid allapoole 600 dollarit tonnist siis tänaseks on USAs kaubeldav toornafta WTI (West Texas Intermediate) langenud juba 47 dollarile barrelist ning ka Põhjamere Brenti barrelihind võib täna vajuda allapoole 50 dollarit, kaubeldes hetkel tasemel 50,05 dollarit barrelist. Samuti on tänaseks nii bensiini kui ka diislikütuse hinnad juba alla 500 dollari tonnist.

«Kõige selle taustal viskavad naftatootjad tulisele kerisele aina leili juurde vaatamaks, kes laval kauem vastu peab,» sõnas Vaht. «Keegi ei taha turuosakaotuse pärast saunalavalt esimesena lahkuda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles