Hollandi leht: EKP kaalub kolme ergutusmeetme vahel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpank.
Euroopa Keskpank. Foto: AP / Scanpix

Euroopa Keskpank (EKP) kaalub 22. jaanuaril toimuva nõukogu istungi eel kolme ergutusmeedet, mille abil kiirendada inflatsiooni ja majanduskasvu, kirjutab Hollandi ajaleht Het Financieele Dagblad viitega anonüümsetele allikatele.

Turud ootavad, et EKP teatab deflatsiooni vältimiseks juba sel kuul uue rahaga valitsuste võlakirjade ostmisest, vahendab BNS.

Lehe andmetel on üks plaan, et EKP ostab ise valitsuste võlakirju vastavalt sellele, kui suur on riikide osalus keskpangas.

Teise plaani järgi ostaks EKP üksnes AAA-reitinguga riikide võlakirju. See langetaks nende intressimäära nullilähedaseks või isegi negatiivseks, mis sunniks investoreid ostma riskantsemate riikide ja firmade võlakirju.

Kolmas variant sarnaneb esimesega, kuid erinevus on selles, et võlakirju ostavad riikide keskpangad, mis jätaks riskid antud riiki.

EKP ei ole seda teadet kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles