Estonian Airi lendude täituvus vähenes

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Raigo Pajula

Möödunud aastal lendas Estonian Airiga rohkem reisijaid kui aasta varem, aga ettevõte tegi ka enam lende ning lendude täituvus oli madalam.

Mullu lendas Estonian Airi lennukitega 553 147 reisijat, 0,4 protsenti rohkem kui 2013. aastal, teatas ettevõte.

Estonian Air tegi möödunud aastal 11 063 lendu, 2,5 protsenti rohkem kui tunamullu. Lennufirma lennukite täitumus regulaarlendudel oli 65,3 protsenti, mis on aasta varasemaga võrreldes 1,6 protsendipunkti võrra madalam.

Detsembris tegi Estonian Air 835 lendu ja teenindas 39 551 reisijat, 3,7 protsenti vähem võrreldes eelmise aasta sama kuuga.

«Põhiliinidel teenindatud reisijate arv vastab möödunud aasta prognoosidele,» ütles Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer. «Samas mõjutasid meie tulemusi kogu aasta väldanud kriis ja sellele järgnenud majanduslangusest tingitud turuolukorra muutus ning reisijatearvu märgatav vähenemine Kiievi, Peterburi ja Moskva liinidel.»

Randveeri sõnul mõjutasid ettevõtte tegevust sarnaselt teistele Põhja-Euroopas tegutsevatele lennufirmadele tihenenud konkurents ja sellest tulenev surve piletihindadele.

«Möödunud aastal suurendas Estonian Air tellimuslendude mahtu 166 protsendi võrra,» lisas Randveer. «See andis meile võimaluse oma lennukeid rohkem töös hoida ja vaba lennukiressurssi ökonoomsemalt kasutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles