Väinamere laevaliinidel reisis mullu üle kahe miljoni inimese

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode mahasõit Kuivastu sadamas
Autode mahasõit Kuivastu sadamas Foto: Peeter Langovits

Reisijate arv Hiiu- ja Saaremaa ning mandri vahelistel laevaliinidel jätkas mullu kasvamist, ületades kahe miljoni piiri.

Kokku teenindas parvlaevaliinide operaator Väinamere Liinid mullu Lääne-Eesti saarte ja mandri vahelistel liinidel 2 072 345 reisijat ja 859 223 sõidukit, teatas ettevõte. Reisijate arv kasvas 3,8 ja sõidukite arv 6,1 protsenti.

Sõidukite ja reisijate arv liinidel on kasvanud alates 2011. aastast.

Kõige suurem kasv on Väinamere Liinide teatel jätkuvalt Hiiumaa suunal. Rohuküla-Heltermaa liinil teenindati 2014. aastal 531 642 reisijat ning 219 434 sõidukit, mida on vastavalt 5,2 ja 8,7 protsenti rohkem kui mullu.

Kuivastu-Virtsu liinil reisis 2014. aastal 1 501 783 inimest ning 623 689 sõidukit, mida on vastavalt 3,4 protsenti ja 5,4 protsenti enam kui 2013. aastal.

Väinamere liinide juhataja Urmas Treieli sõnul paneb teda tõsiselt tulevikule mõtlema viimase viieteistkümne aastase perioodi keskmine mahtude kasv umbes kuus protsenti aastas, hoolimata isegi mõnedest langusaastatest.

«Kui võrrelda 1999. aasta sõidukite arvu tänase arvuga, on selge, et liinidele on vaja juurde lähiajal kahte uut ja mahukat laeva,» ütles Treiel. «Samas tuleb arvestada, et Lääne-Eesti saarte ühisruumi liikuvuse võti asub hoopis suursaarte omavahelises ühendamises. Selleks on vaja lisaks uut ja praegusest mahukamat laeva Triigi-Sõru liinile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles