CES 2015 – Samsungi uued munakõlarid ja nõgusekraanid

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi nõgusmonitor SE790C
Samsungi nõgusmonitor SE790C Foto: Samsung

Samsung esitleb Las Vegases rahvusvahelisel tarbeelektroonika messil CES 2015 mitmeid uusi tehnoloogiaid, mis jõuavad turule 2015. aastal – nanokristall-tehnoloogia SUHD teleris, helivõimendustehnoloogia «Ring Radiator» ning uus nõgus monitor.

SUHD TV viib pildikvaliteedi uuele tasemele

«Innovatiivne SUHD TV loob uue standardi UHD telerite seas. Sellelt ekraanilt saab nautida tõeliselt kõrgekvaliteedilist värviküllust ja detailiderohkust, mis viib koduse meelelahutuse nautimise uuele tasemele. Külluslikud kontrastid ja kirkad värvid pakuvad telerivaatale kinosarnast elamust,» ütles Samsung Eesti juht Toomas Tiits.

SUHD teleri kasutajakogemust võimendavad veelgi selle uuenduv mootor ning nanokristall-tehnoloogia, mis annavad madala resolutsiooniga sisule UHD-taseme pildikvaliteedi ja tekitavad automaatselt teravama kujutise. Ekraani kontrastsussuhe on võrreldes tavaekraaniga isegi 2,5 korda suurem. Ekraan suudab pakkuda ületamatut värviküllust, kuvades miljardit värvi, mida on 64 korda rohkem kui tavapärasel ekraanil.

SUHD telerimudelil JS900 on pehme tekstuuriga tagakülg ja elegantse disainiga raam, mistõttu näeb teler lisaks väga stiilne välja.

Uued SUHD telerid tulevad Balti riikides müügile selle märtsi lõpus.

2015. aastast on Nuti-TV varustatud uue, operatsioonisüsteemi Tizen ümber ehitatud platvormiga. See standardiseeritud, avatud platvorm on väga paindlik ja ühildub kergesti paljude seadmetega ja sisuga ning võimaldab kasutajal kergesti endale sobivat meelelahutust leida.

Heli 360 kraadi raadiuses

Samsung esitleb uut kõlarikontseptsiooni oma uudismudelitega WAM6500 ja WAM7500. Need kõlarid erinevad tavakõlaritest selle poolest, et täidavad heliga kogu ruumi, jõudes võrdväärsel tugevusel igasse toa nurka. Kõlarites on kasutatud uudset Ring Radiator tehnoloogiat,  mis tähendab, et heli väljub kõlarist n-ö ringina 360 kraadises ulatuses.

WAM6500 kõlar jõuab Balti riikides müügile käesoleva aasta juulis.

Samsung esitleb ka uuendatud, teleri jaoks spetsiaalselt sobitatud nõguskõlareid – lisaks 7500 seeriale tutvustab Samsung seeriaid 8500, 6500 ja 6000. Need nõguskõlarid sobivad erinevate Samsungi nõgusteleritega, mõõtudes 45-tollist 78-tolliseni.

Nõgus monitor nii meelelahutuseks kui rööprähklemiseks

«Me esitleme uhkusega Samsungi uut nõgusat monitori SE790C, mis on suurepärane vahend nii meelelahutuseks kui multitaskinguks,» tutvustas Samsung Electronics Balticsi monitori osakonna juht Jānis Vanags. Sel monitoril on ultrawide QuadHD nõgus ekraan, mis annab veelgi parema ja detailsema vaatajakogemuse. 34-tollisel monitoril on 21:9 kuvasuhtega ja 3440x1440 piksliga ekraan, mis näitab suurepärast pildikvaliteeti, veelgi sügavamaid ja erksamaid värve.  Erakordselt ergonoomilise disainiga monitoril on ultralai vaatenurk 178 kraadi nii horisontaalis kui vertikaalis.

UHD alliance loob uue generatsiooni videotehnoloogiat

Hiljuti asutatud UHD alliance ühendab Hollywoodi stuudioid, tarbeelektroonika tootjaid, tehnoloogiaettevõtteid, kes toetavad innovatsiooni videotehnoloogias. Liidu eesmärk on aidata arendada erinevaid vastavaid tehnoloogiaid – 4K ja kõrgemad resolutsioonid, suurem dünaamiline heliulatus, laiem värvigamma ja 3D audio. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles