Uuring: USA pensioniealised töötajad teenivad noorematest kolleegidest rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA pensioniealised töötajad teenivad noorematest kolleegidest rohkem
USA pensioniealised töötajad teenivad noorematest kolleegidest rohkem Foto: PantherMedia

Brooking Institute eelmisel aastal avalikustatud analüüsist selgub, et USA pensioniealiste ning sellele lähenevate töötajate palganumbrid on viimastel aastatel selgelt ületanud nooremate kolleegide vastavaid näitajaid, vahendas CNBC.

Uuringust selgus, et 2011. aastal teenisid 60-74 aasta vanused töötavad mehed keskmiselt 25,12 dollarit tunnis, mis on 20 protsenti rohkem kui vanusegruppi 25-59 jäävate meeste keskmine tunnipalk (20,55 dollarit). Naiste puhul oli vastavateks numbriteks 18,51 dollarit ning 16,87 dollarit tunnis.

Viimase kolme aasta kohta ei ole vastavat palgaanalüüsi veel avalikustatud.

Vanemaealiste töötajate kõrgemad palganumbrid on instituudi hinnangul aga just viimaste aastate trend. 1980ndatel ja 1990ndatel oli 60-74 aastaste meeste keskmine tunnipalk umbes sama suur kui nooremasse vanusegruppi jäävatel töötajatel, samas kui vanemaealised naised teenisid vähem kui nooremad kolleegid.

Ekspertide sõnul on muutuse osaliselt põhjustanud asjaolu, et need inimesed, kes otsustavad jätkavata töötamist ka peale kuuekümnendat eluaastat, on üha parema hariduse ja tervisega ning suure tõenäosusega ka ametikohtadel, kus teenitakse kõrget palka.

Samuti on oma jälje nooremaealiste kolleegide palganumbrite kasvule jätnud ka viimane finantskriis. Kui vahemikus 2007-2010 tegid Brookingi analüüsi järgi 60-74 aastaste töötajate keskmised palganumbrid selge hüppe, siis noorematel töötajatel jäid need umbes samale tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles