Tööstus kasvas novembris

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonikatööstus veab majanduskasvu. Pildil Enics Eesti tehas Elvas.
Elektroonikatööstus veab majanduskasvu. Pildil Enics Eesti tehas Elvas. Foto: Jaanus Lensment

Tööstusettevõtted tootsid läinud novembris viis protsenti rohkem toodangut kui aasta varem samal kuul, teatas statistikaamet.

Toodang suurenes töötlevas tööstuses ja energeetikas, kuid vähenes mäetööstuses.

2014. aasta jaanuarist alates on töötleva tööstuse toodang varasema aasta sama kuuga võrreldes kasvanud. Kui septembris toodeti töötlevas tööstuses seitse ja oktoobris neli protsenti rohkem toodangut kui 2013. aasta samal kuul, siis novembris kuus protsenti.

Toodang ületas 2013. aasta novembri taseme pooltes tööstusharudes. Enim mõjutas toodangu mahu suurenemist elektroonikaseadmete tootmise kasv, kus toodang suurenes üle kolmandiku; puittooteid valmistati seitse ja metalltooteid üheksa protsenti rohkem. Toodang vähenes mööbli, kemikaalide ja ehitusmaterjali tootmises.

Välisturule müüdi novembris 70 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. 2013. aasta novembriga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks kuus ja müük kodumaisele turule kaks protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2014. aasta novembris nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses kaks protsenti rohkem toodangut kui oktoobris.

2013. aasta novembriga võrreldes toodeti elektrit kaks protsenti vähem ja soojust 14 protsenti rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles