Pangad ühinesid ausa hinnastamise leppega

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Unt.
Riho Unt. Foto: Mihkel Maripuu

Kõik pangaliitu kuuluvad üksteist Eesti panka liitusid ausa hinnastamise leppega «Euro hinda ei tõsta», kohustudes euro kasutuselevõtmise käigus mitte tõstma põhjendamatult teenuste hindu.


Leppega liitusid Bigbank, Citadele Pank, DnB NORD Pank, Eesti Krediidipank, LHV Pank, Nordea Pank, Sampo Pank, SEB Pank, Swedbank, Tallinna Äripank ja UniCredit Pank.

«Leppega liitumine tähendab, et pangad ei kasuta eurole üleminekut pangateenuste hindade tõstmiseks. Juba varem on pangad korrigeerinud hinnakirju tulenevalt EL määrusest, mis kohustab, et sularahaautomaadi ristkasutustasu ehk teenustasu teise panga automaadi kasutamise eest peab olema klientidele mujal euroalal viibides samasugune kui koduriigis. Sama kehtib pankadevaheliste maksete puhul - euroala sisene tavamakse peab olema 1. jaanuarist 2011 samas hinnas siseriikliku maksega,» ütles pangaliidu juht Riho Unt.

Unt lisas, et eurole üleminekuks kulub pankade peale kokku ligi 200 000 töötundi, arvestatav kulu kaasneb ka uute rahalugemise masinatega ja kokku investeerivad pangad üle 200 miljoni krooni. Kokkuvõttes ühisraha kasutuselevõtt pankade majandustulemustele suurt mõju ei avalda, sest ühekordseid kulusid ning hilisemaid kaduvaid tulusid, nagu näiteks vähenevat valuutavahetuse mahtu, kompenseerivad väiksemad kulud tulevikus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles