Kaupmeeste Liit toetab ausa hinnastamise kokkulepet

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ausa hinnastamise leppega ühinemine on vabatahtlik.
Ausa hinnastamise leppega ühinemine on vabatahtlik. Foto: www.mkm.ee

Eesti Kaupmeeste Liit toetab üleskutset liituda kaubandus-tööstuskoja eestvedamisel koostatud ausa hinnastamise kokkuleppega «Euro hinda ei tõsta».


Kuigi kokkuleppega liitumine toimub vabatahtlikkuse alusel, on juba täna paljud liitu kuuluvad ettevõtted näidanud üles huvi aegsasti liituda ja kinnitada klientidele, et hindade muutumine ei ole seotud euro kasutuselevõtmise protsessiga.

Kokkuleppele allakirjutanud ettevõtjad tagavad oma kaupade ja teenuste ausa hinnakujunduse ja kohustuvad mitte ära kasutama euro kasutuselevõtmist oma kaupade ja teenuste hinna tõstmiseks.

Leppega liitunud kaubandusettevõtted kasutavad märki, millel on kirjas: «Euro hinda ei tõsta». Märki võib kasutada kaupluse ustel ja akendel, aga ka kassadel, riiulitel, reklaamides jm.

«Edukas euro kasutuselevõtmine aitab kaasa Eesti majanduse ja konkurentsivõime kasvule ning tõstab meie usaldusväärsust välisinvestorite silmis,» ütles liidu juhatuse esimees Kati Kusmin. Ta lisas, et see toetab ühtlasi tarbijate kindlustunde suurenemist ja olukorra paranemist siseturul.

Eesti Kaupmeeste Liit on vabatahtlikkuse alusel ühinenud jae- ja hulgikaubandusettevõtete ühendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles