Saksa ökonomist: Vene majanduse kollaps on võimalik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp
Vene lipp Foto: SCANPIX

Venemaa majanduse kollapsit ei saa enam välistada, ütles Saksa majandusinstituudi Ifo juht Hans-Werner Sinn Saksa väljaandele Wirtschaftswoche.

Üha rohkem Saksa eksperte väidab, et jätkuv naftahinna langus ja sanktsioonid võivad Vene majanduse põhja ajada, vahendab BNS. 

Venemaa valuutareservidest jätkub ainult kaheks aastaks ja odavnev nafta sööb Venemaa ekspordiülejäägi. Import väheneb ja rubla odavneb, mis tähendab, et importkaupade hinnad järsult tõusevad ja mõjutavad kõiki inimesi. Sinni väitel tooks Venemaa olukorra destabiliseerumine tõsiseid tagajärgi nii Saksamaale kui ka ülejäänud Euroopale.

Venemaa välisvaluutareserv vähenes eelmisel aastal keskpanga andmetel 510 miljardilt dollarilt 389 miljardile. Inflatsioon oli 11,4 protsenti, kirjutab uudisteagentuur Six.

Esmaspäeval kukkus Moskva börs ligi viis protsenti. Sellele aitas kaasa naftahinna jätkuv langus. Põhjamere brendi barrel maksis 55,5 dollarit ja oli odavaim pärast 2009. aasta keskpaika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles