Nafta hind läheneb 50 dollarile barrel

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftaplatform Mehhikos.
Naftaplatform Mehhikos. Foto: SCANPIX

Naftabarreli hind on lähenemas jõudsalt 50 dollari taseme suunas, sest suuremad tootjad Iraak ja Venemaa on tootmas seda rekordilistes mahtudes.

Peamiselt USAs jälgitav WTI (West Texas Intermediate) veebruarilepingute hind langes täna hommikul 2,5 protsenti 51,4 dollarini barrel. Euroopas enimjälgitav Brenti nafta hind langes 55,68 dollarini barrel.

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni (OPEC) liikmesriigi, Iraagi naftaministeerium teatas, et kavatseb suurendada veebruaris naftaeksporti 3,3 miljoni barrelini ööpäevas. Detsembris eksportis riik 2,94 miljonit barrelit ööpäevas, mis oli suurim kogus alates 1980-ndatest aastatest.

Venemaa energeetikaministeeriumi andmetel kasvas nende naftatoodang pärast nõukogudeaegse perioodi rekordtasemeni 10,667 miljoni barrelini ööpäevas.

«Iraagi naftatoodang on üheks ülekülluse koostisosaks, mida me praegu näeme,» ütles maaklerfirma Samsung Futures tooraineanalüütik  Hong Sung Ki. «Üleküllus jätkub juhul kui nõudlus ei hakka pakkumisele järele tulema,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles