Sullingu hinnangul ei saa idufirmasid Eestis kinni hoida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling
Anne Sulling Foto: Martin Ilustrumm

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingu sõnul ei saa idufirmasid Eestis kinni hoida, kuna IT-sektoris on globaalsele turule lähemale liikumine paratamatu; siiski tuleks tagada piisav spetsialistide juurdevool ning tingimused, et arenduskeskused jääksid Eestisse.

«Mulle ütles äsja keegi väga tabavalt, et me oleme väga head startijad. Ma arvan, et IT-firmade osas on see mõneti paratamatu, et potsatatakse mujal maha: kui turg on mujal, siis tuleb olla turu lähedal ja kui tahta minna globaalseks, tuleb minna globaalsetesse, suurtesse keskustesse, kus kliendid on,» rääkis Sulling intervjuus BNSile.

Ta märkis, et edukamad ettevõtted korjavad välismaised investorid üles. «Seejuures on hea, kui ettevõtted jätavad arendustiimid Eestisse, nagu tegi näiteks Skype,» ütles minister. «Kinni ei saa hoida kedagi,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles