FBI uurib, kas USA pank korraldas küberrünnaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JPMorgan Chase'i peahoone New Yorkis.
JPMorgan Chase'i peahoone New Yorkis. Foto: SCANPIX

USA pangad võivad olla korraldanud küberrünnakuid, mis väidetavalt seiskasid Iraani poolt kasutatavaid servereid aastatel 2012 ja 2013. 

Kahe allika sõnul oli sellele viidatud tunamullu veebruaris olnud suletud kohtumisel pangas JPMorgan Chase&Co., vahendab Bloomberg

Teema tuli arutusele peale seda, kui JPMorgani veebilehte rünnati ja selle tulemusel seisati mitmed veebilehed. USA süüdistas Iraani eriüksust, kuid riik eitas süüdistusi. 

2013. aasta veebruaris kohtusid USA ametnikud panga esindajatega. Viimased panid ette vasturünnakud teise riigi pinnalt, halvamaks panka rünnanud serverid. Idee lükati tagasi. Hiljem selgus, et rünnak oli siiski toimunud. Seetõttu hakkas FBI asja uurima. 

Hiljuti häkkimise all kannatanud Sony on ka tõenäoliselt vastulöögi andnud - failijagamislehed on täis vale sisuga Sony filme. 

USA rahvasaadik Michael McCaul kirjeldas olukorda metsiku läänena, öeldes, et ettevõtted on teinud küberrünnakuid ilma valitsuse loata. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles