Kreekas teeb comebacki eelmise kriisi käilakuju Papandreou

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Kreeka peaminister Georgios Papandreou
Endine Kreeka peaminister Georgios Papandreou Foto: SCANPIX

2011. aastal Kreeka võlakriisi keeristes koha kaotanud endine peaminister Georgios Papandreou valmistub taas suurde poliitikasse sukelduma – uue erakonnaga, mis võib pöörata 25. jaanuariks määratud varajaste valimiste saatuse.

Nagu kinnitas lõppeva nädala neljapäeval Papandreou (65) assistent, peaks partei «paari-kolme päeva jooksul» ametlikult ja avalikult käivituma.

Ühe läinud nädalal läbiviidud arvamusküsitluse valguses võib Papandreou partei pista taskusse 4–5 protsenti häältest ning seda eelkõige praeguse soosiku Syriza arvelt, kirjutab Financial Times.

Ühtlasi võib Papandreou napsata hääli ka oma endiselt Pasoki parteilt. Ühe kohaliku eksperdi hinnangul on uuel parteil küll raske lühikese ajaga hoogu sisse saada, kuid Papandreou on «sotsiaalmeedias osav ... [ning] võib mängida nendel valimistel otsustavat rolli» nurjates Syriza võidu.

Pärast tagasiastumist on Papandreou märkamatult Kreeka parlamendis sotsialistide leeri tagaridades istunud ning üliharva sõna võtnud. Samal ajal on ta kogunud kopsakaid honorare loengute ja kõnedega rahvusvahelisel areenil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles