Draghi lubab uusi ergutusmeetmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Draghi.
Mario Draghi. Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpanga (EKP) president Mario Draghi ütles Saksa Handelsblatti usutluses, et kuna poole aastaga on kasvanud risk, et EKP ei pruugi täita oma ülesandeid hindade stabiilsena hoidmisel, siis valmistab EKP ette uusi ergutusmeetmeid.

Neid võidakse rakendada esimesel poolaastal, kui tekib vajadus reageerida liiga kaua kestnud madalale inflatsioonile. Selles suhtes valitseb tema sõnul EKP nõukogus üksmeel.

Draghi sõnul ei saa praegu veel öelda, kui palju keskpank võib kulutada raha riikide võlakirjade ostmisele. Ta lisas, et deflatsiooniohtu ei saa jätta arvestamata, kuid see on piiratud. Samas EKP-l tuleb riski arvestada ja selle vastu tegutseda.

Draghi oli kindel, et baasintressid on püsinud väga madalal tasemel pikka aega ja see jätkub veel mõnda aega. Majandus toibub euroalas hapralt ja ebaühtlaselt.

«Ei ole kahtlust, et meie rahapoliitika oleks tõhusam, kui valitsused viiksid struktuurilisi muudatusi kindlalt ellu,» ütles Deraghi Handelsblattile.

Euro on nõrgenenud 12 kuu jooksul 2,5 protsenti 10 peamisest valuutast koosneva korvi suhtes. Pärast Draghi intervjuud langes euro kurss nelja aasta madalaimale tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles