Pensionifondidel oli väga hea aasta

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal olid parimad SEB panga pensionifondid. SEB pensionifondide juht Sven Kunsing.
Eelmisel aastal olid parimad SEB panga pensionifondid. SEB pensionifondide juht Sven Kunsing. Foto: SCANPIX

Pensionifondidel oli läinud aasta väga hea – üsna korralikku plussi jäid kõikide teise ja kolmanda samba pensionifondide tootlused.

Korralikud olid isegi konservatiivsete pensionifondide, mis võivad investeerida vaid võlakirjadesse, fondide tootlused. Parima tootlusega konservatiivne fond oli Nordea pensionifond C, mille eelmise aasta tootlus oli 6,6 protsenti. Madalaima tootlusega konservatiivne pensionifond oli SEB konservatiivne pensionifond – aastane tootlus 2,28 protsenti.

Absoluutselt parima tootlusega oli eelmisel aastal SEB energiline pensionifond, mille ühe aastane tootlus oli 8,9 protsenti, teisel kohal oli 7,55 protsendiga Swedbanki pensionifond K3 ning üllatuslikult oli kolmandal kohal Nordea konservatiivne pensionifond C.

Agressiivsetest pensionifondidest oli teistest kaugel maas LHV pensionifond XL, mille tootlus oli vaid 1,26 protsenti.

Kehv aasta oli ka varasema ajaloo edukaimal teise samba fondil, LHV pensionifondil L, mille tootlus oli vaid 2,29 protsenti olles progressiivsetest fondidest selgelt kehvima tootlusega. Progressiivsetest fondidest, mille portfellidest tohib aktsiatesse investeerida kuni 50 protsenti, oli suurima tootlusega Danske pension 50 (6,31 protsenti).

Kolmanda samba pensionifondidest oli eelmisel aastal parim SEB aktiivne pensionifond, mille aastane tootlus oli koguni 11,2 protsenti. Kehvim kolmanda samba fond oli 1,75 protsendiga LHV täiendav pensionifond.

Vaata pensionifondide tootlusi siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles