Ametid uurivad eilset elektrihinna kõikumist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Peeter Langovits

Tehnilise järelevalve amet ja konkuretsiamet koos elektribörsi järelevalveinstitutsioonidega uurivad eilset rekordilist elektrihinna kõikumist, mil viiel tunnil maksis elektrienergia megavatt-tund 2000 eurot (31 293 krooni).

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika asekantsler Einari Kiseli sõnul on vaja leida vastused küsimustele, kuidas sai võimalikus asjaolu, et ligi pool Narva jaamade võimsusest oli korraga remondis, miks ei kasutatud turul olnud tunduvalt odavamaid Leedu tootjaid ja kuidas üldse leidus turuosalisi, kes olid nõus niivõrd kõrge hinnaga elektrit ostma, vahendas Kuku raadio.

Kiseli sõnul ootab ministeerium ära ametite vastused neile küsimustele enne kui kavandab järgmisi samme. Muu hulgas soovib minitseerium välja selgitada, kas hinnatõusu taga võis olla turuosaliste poolne turu manipuleerimine.

Elering, mis vastutab Eesti elektrisüsteemi toimimise eest, teatas, et ka nemad tahaksid teada, mis eile juhtus, mistõttu pöördusid nad konkurentsiameti ja Põhjamaade elektribörsi korraldaja Nord Pool Spoti poole asjade uurimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles