Naftahind vajus Liibüa sõjast hoolimata rekordmadalale

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad üritavad kustutada raktetitabamuse saanud naftareservuaari Ras Lanufi sadamas Liibüas. Vaenupoolte tegevus on nafta ekspordi Liibüa sadamatest peatanud, kuid maailmaturgudel jätkab nafta hind sellest hoolimata kukkumist.
Tuletõrjujad üritavad kustutada raktetitabamuse saanud naftareservuaari Ras Lanufi sadamas Liibüas. Vaenupoolte tegevus on nafta ekspordi Liibüa sadamatest peatanud, kuid maailmaturgudel jätkab nafta hind sellest hoolimata kukkumist. Foto: STRINGER / REUTERS

Brenti toornafta hind kukkus täna Liibüa naftasadamate sulgemisest hoolimata viie ja poole aasta madalaimale tasemele, 56,74 USA dollarit barreli eest.

Reutersi teatel vajus nafta hind allapoole 57 dollari piiri hoolimata uudisest, et sõdivad pooled on sulgenud Liibüa sadamad. Siiski kaaluvad ületoodang teistes riikides ja madalad ootused tarbimise kasvule üles Liibüa kadumise naftaeksportijate seast.

Ka toornafta hind USA turul kukkus üle dollari barrelilt, 52,7 dollarini.

Naftatootjaid ühendav OPEC, mille liikmed toodavad kolmandiku naftast, pole seni indikeerinud, et soovib toodangut vähendada ja seeläbi hindu tõsta - kui mitte arvestada OPECi liikme Liibüa probleeme oma naftatoodangu turule viimisel.

OPECilt pole tulnud mingit märki tootmise vähendamisest, märkis Reutersile Ken Hasegawa, toorainekaubanduse juht Newedge Japan kommertspangas.

Hasegawa sõnul võib Brent kukkuda 55 dollarini barrel ja USA toornafta 50 dollarini barrel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles