Tele2 müüs Mail.ee lätlastele

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inbox.lv, Läti suurim e-posti portaal.
Inbox.lv, Läti suurim e-posti portaal. Foto: Inbox.lv

Tele2 Eesti müüs e-posti teenuse Mail.ee Läti veebiportaalile Inbox.lv, ettevõtte teatel oli tehingu hind kuuekohaline.

Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau sõnul müüs ettevõte mail.ee, et keskenduda oma põhitegevusele – telekomiteenuste pakkumisele.

«Mobiilside on praegu väga kiiresti arenev tehnoloogiavaldkond ning meil on siin palju rohkem võimekust ja ka ärilist potentsiaali uusi teenuseid luua. Müüsime enda loodud Mail.ee, et seda saaks edasi arendada firma, kellele see on põhitegevus. Tehingust võidavad nii kasutajad, Tele2 kui ka Inbox.lv, kes saab siit tugeva baasi Eesti turule sisenemiseks,» ütles Virkebau.

Inbox.lv juhi Andris Grikise sõnul on ettevõtte portaalil Lätis enim kasutajaid. Ostuga laienetakse Leedu kõrval ka Eestisse.

«Meil on väga turvaline ja kohalikke eripärasid arvestav kasutajaliides, mis sisaldab rohkem tasuta andmemahtu kui näiteks Google’i Gmail ja annab sellega Balti turul hea konkurentsieelise,» ütles Grikis.

Tele2 teatel muutub Mail.ee kasutajate jaoks muutub portaali välimus, kuid nii Mail.ee domeen kui kõik olemasolevad kirjad ja salasõnad jäävad samaks. Kontode üleminek toimub sujuvalt, kinnitas firma. Paralleelselt suureneb klientide e-posti maht automaatselt 20 gigabaidini ning lisanduvad uued tasuta teenused.

Tele2 käivitas 420 000 kontoga Mail.ee 13 aastat tagasi.

Kohalikul kapitalil põhinev Inbox.lv on Lätis tegutsenud 15 aastat. Portaalil on Lätis miljon regulaarset kasutajat, millega see on nii käibe kui kliendiarvu põhjal suurim kohalik veebiportaal. Leedus on Inbox.lv tegutsenud seitse aastat ja seal on portaalil 550 000 kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles