Naftabarreli hind kukkus 11 nädala madalaimale tasemele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtorn Kanadas Albertas.
Naftapuurtorn Kanadas Albertas. Foto: SCANPIX

Toornafta hind näitas maailmaturgudel kosumise märke, kuid jäi Aasia turgude kauplemissessioonil alla 72 dollari piiri mure tõttu USA hapra majanduse üle.

New Yorgi futuuridelepingu peamise nafta (light sweet crude) barrel kallines oktoobrilepingutes 0,24 dollarit 71,87 dollarini, vahendas AFP. Eile sulgus hind 71,63 dollari juures, mis on madalaimaks tasemeks pärast 7. juunit.

Põhjamere Brenti barrel kallines Londonis oktoobrilepingutes 0,38 dollarit 72,76 dollarini. Eile sulgus hind 1,24 dollariga miinuses 72,38 dollari juures.

«Minu arvates on meeleolu endiselt langev,» märkis Singapuris asuva finantsteenuste firma Phillip Futuresi investeerimisanalüütik Ong Yi Ling ja lisas, et majandusprobleemid avaldavad hindadele jätkuvalt mõju.

Finantsturge raputasid eile USA vanade majade müüginäitajad, mis juuli seisuga kukkusid 27,2 protsenti. Nii kehvi numbreid pole nähtud enam kui kümme aastat ja see suurendas muret majanduslanguse teise laine üle.

Täna on Ühendriikides oodata energiaministeeriumi iganädalast statistikat, kust saab viiteid eelmise nädala nafta- ja kütusevarude kasvamisest või kahanemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles