Balteco investeerib tootearendusse üle miljoni euro

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balteco ekspositsioon Helsingi sisustus- ja disainimessil Habitare.
Balteco ekspositsioon Helsingi sisustus- ja disainimessil Habitare. Foto: Peeter Langovits

AS Balteco investeerib uude komposiitmaterjalist vannitoatoodete sarja üle miljoni euro, millest üle 350 000 annab toetusena Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS).

Balteco juhataja Marko Pählapuu sõnul on EASiga koostöös läbiviidava arendusprojekti eesmärk välja arendada uudsed komposiitmaterjalist ehk tehiskivist vannitoatoodete sarjad, täiustada nende tööstuslikku tootmistehnoloogiat ja suurendada ettevõtte tootearendusvõimekust sarnaste arendusprojektide läbiviimiseks tulevikus.

«Projekti käigus luuakse tehiskivist uued tootesarjad, kuhu kuuluvad vannid, valamud, vannitoamööbel, dušialused ning arendatakse välja nende unikaalne tootmistehnoloogia,» ütles Pählapuu BNSile.

Pählapuu sõnul on arendusprojekt suur tehnoloogiline väljakutse isegi suurte kogemustega Balteco meeskonna jaoks. «Tegu on uudse tehnoloogiaga,» lisas ta.

«Projekti elluviimisega saab Balteco unikaalse rahvusvahelise konkurentsieelise, mis on võtmetegur konkurentsivõime tugevdamisel, uutele turgudele laienemisel ning eksportmüügi kasvatamisel,» ütles Pählapuu.

Projekt kestab tänavu oktoobrist kuni 2017. aasta märtsini. Kokku investeerib ettevõte projekti 1 006 731 eurot, millest EAS annab tootmisettevõtete arendustoetusena 352 355 eurot.

Balteco on Eesti erakapitalil põhinev tootmisettevõte, mis alustas tegevust 1990. aastal. Ettevõtte põhitegevus on lihtvannide, kivivannide, massaaživannide, dušikabiinide, aurusaunade, dušipaneelide, dušiseinte ja minibasseinide tootmine ning turustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles