Ardo Hansson: euroalal kriisi enam ei ole

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni sõnul ei ole Euroopa majandus hakanud elavnema suuresti seetõttu, et ettevõtjad ei kipu investeerima.
Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni sõnul ei ole Euroopa majandus hakanud elavnema suuresti seetõttu, et ettevõtjad ei kipu investeerima. Foto: Sander lvest

Eesti Panga president Ardo Hansson ütleb, et ehkki küll kriisist enam rääkida ei saa, on meil endiselt keeruline periood, kus kasvuväljavaated on tagasihoidlikud ja haprad.

Viimastel aastatel olen finants- ja pangandusinimestelt kõigepealt küsinud, kas Euroopa võlakriis on läbi. Kas võlakriis ja globaalne finantskriis on läbi?

Ma arvan, et kriisist on praegu liiga palju rääkida. Vähemalt euroalal me kriisi praegu ei näe. Mida me näeme, on hästi palju probleeme. Mõned neist on päris tõsised – kuidas kiirendada majanduskasvu ja kuidas suurendada kindlustunnet. Aga kas need probleemid kriisi mõõtu välja annavad, ma pole päris kindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles