Venemaa kuulutas rublakriisi lõppenuks

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rublad.
Vene rublad. Foto: SCANPIX

Neljapäeval teatas Venemaa, et rubla kriis on möödas, kuigi nende välisvaluuta tagavara on kõvasti vähenenud ning inflatsioon on enam kui 10 protsenti.

Eelmisel nädalal kukkus rubla kõikide aegade madalaimale tasemele. Sealt alates on see kosunud tänu erinevatele meetmetele – näiteks mitteformaalne kapitallikontroll, baasintressi tõstmine 17 protsendile ja teravilja väljaveo piiramine, vahendas CNBC

«Baasintressi tõsteti, stabiliseerimaks oluorda valuutaturul. See periood on meie hinnangul möödas. Rubla tugevneb,» ütles Venemaa rahandusminister Anton Siluanov neljapäeval.

Ta lisas, et intressimäära langetatakse, kui olukord on stabiilne. 

Sberbank'i juht Aleksander Torbakhov sõnas, et läinud nädalal oli nõudlus välisvaluuta järele tavapärasest viis korda suurem. 

«Me oleme suutnud hoiuste väljavõtmistega toime tulla. Kas olukord võib korduda? Jah,» ütles pangajuht, keeldudes arutamast, mis võiks taas sellise olukorra tingida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles