Alstom sai altkäemaksude eest 630 miljoniga karistada

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alstomi logo ettevõtte peakorteril Levallois-Perret's Pariisi lähedal.
Alstomi logo ettevõtte peakorteril Levallois-Perret's Pariisi lähedal. Foto: Christophe Ena / AP

Prantsuse tööstusgigant Alstom tunnistas end süüdi ametnike äraostmises mitmes riigis üle maailma ning leppis USA justiitsministeeriumiga kokku 772 miljoni USA dollari (630 miljonit eurot) suuruse trahvi maksmises.

Justiitsministeerium teatas eile, et Alstomiga on jõutud kokkuleppele. Vastutasuks trahvi maksmise eest võtab ministeerium tagasi süüdistused «kümneid miljoneid dollareid hõlmavas laiaulatuslikus petuskeemis», mis ulatus üle maailma, sh Indoneesiasse, Saudi Araabiasse, Egiptusse ja Bahamale, vahendas Reuters.

Alstom maksis justiitsministeeriumi teatel 75 miljonit dollarit eri riikide ametnikele, et kindlustada enda võit projektides, mille kogumaht ulatus nelja miljardi dollarini.

Peaprokuröri asetäitja Leslie R. Caldwelli sõnul ei jäänud USA ootama, millal teised riigid «käituvad vastutusttundlikult».

See on USA ajaloo suurim trahv, mida on määratud altkäemaksude eest.

Alstomile on esitatud altkäemaksusüüdistus ka Ühendkuningriigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles