Rosneft tasus seitsme miljardi dollari suuruse võla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
In this photo provided by the Rosneft company, West Alfa drilling platform is seen anchored at the Cara Sea some 250 km (156 miles) north off Russian shore, on Thursday, Sept. 18, 2014. Rosneft opened a new field of super-light oil in the Kara Sea, where the deposits reportedly exceed 100 million tonnes, company reported on Saturday, Sept. 27, 2014. (AP Photo/Rosneft press service) / TT / kod 436
In this photo provided by the Rosneft company, West Alfa drilling platform is seen anchored at the Cara Sea some 250 km (156 miles) north off Russian shore, on Thursday, Sept. 18, 2014. Rosneft opened a new field of super-light oil in the Kara Sea, where the deposits reportedly exceed 100 million tonnes, company reported on Saturday, Sept. 27, 2014. (AP Photo/Rosneft press service) / TT / kod 436 Foto: Rosneft press service/AP

Venemaa riiklik naftafirma Rosneft maksis esmaspäeval tagasi seitsme miljardi dollari suuruse võla ning selle teate peale kerkis Rosnefti aktsia 2,5 protsenti.

See teade rahustas investoreid, kes pelgavad Vene firmade võimalikku maksevõimetust. Rosneft kinnitas, et maksis võla tagasi oma rahadega, vahendab BNS.

Viis miljardit on osa Rosnefti kaheaastasest 12,7 miljardi dollari suurusest laenust, mille see oli võtnud TNK-BP ostmiseks. Veebruaris tuleb Rosneftil tasuda 6,9 miljardit dollarit.

«Võlgade tasumiseks ei ole Rosneftil vaja minna valuutaturule, kuna sellel on välisvaluutas piisav sissetulek,» ütles Rosnefti tegevjuht Igor Setšin Reutersi teatel.

Rosneft taotleb riigilt 44 miljardi dollari suurust laenu, et maksta ka ülejäänud laene ja jätkata tegevust. Venemaa valitsus ei ole seni otsust langetanud. Analüütikute hinnangul on Rosneft liiga suur, et riik saaks lasta sel muutuda maksejõuetuks.

Rosneft teatas esmaspäeval veel, et loobub USA panga Morgan Stanley käest ostmast firmat Global Oil Merchanting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles