Kaur Paves: teist korda petta saada ei taha

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Paves
Kaur Paves Foto: Liis Treimann

Mure selle pärast, kas eakam rahvas euro kasutuselevõtuga toime tuleb, võib osutuda liigseks. Mitme Tallinna valuutavahetuskontori kinnitusel valmistuvad mõned pensionärid ühisraha tulekuks nii agaralt, et vahetavad kroone eurodeks juba praegu.



Vanem põlvkond mäletab 1992. aasta rahareformi selgesti. Seekord minnakse välja kindla peale ning valitsusel end pügada ei lasta. Ametliku rahavahetuse alguseni detsembris ei malda eakad aktivistid oodata: tühja neist kursierinevustest ja teenustasudest, mis käes, see käes.

«Ega neid ei takista,» vastas Tavidi teller küsimusele, kas kroonipakkidega kontorisse saabuvatele pensionäridele ka tegelikku olukorda selgitada üritatakse. Kas pensionipäeval vanakeste kirsturaha eurodeks vahetavad tellerid ise ka usuvad, et klientidel järjekordne puhkusereis eurotsoonis ees seisab, jäägu juba nende südametunnistusele.

Kui aga pensionär kogu olukorda adudes siiski soovib ühe euro eest keskkursist 20 kroonisenti enam maksta, tuleb talle seda võimaldada. Ka hingerahu on midagi väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles