Kudrin: läänega rahu puudumisel Vene kriisivastased meetmed ei tööta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa endine rahandusminister Aleksei Kudrin.
Venemaa endine rahandusminister Aleksei Kudrin. Foto: SCANPIX

Vene valitsuse kriisivastastel meetmetel pole soovitud mõju, kuni jätkub vastasseis läänega, ütles endine rahandusminister ja praegune Kodanikualgatuste komitee juht Aleksei Kudrin esmaspäeval.

«Kõige tähtsam on klaarida suhted läänepartneritega. Kui konflikt, mis on sanktsioonide võimaliku karmistamise seisukohast ohtlik, edasi hõõgub, vähendab see kõigi teiste kriisivastaste meetmete mõju ning need ei saavuta oma potentsiaali,» ütles Kudrin pressikonverentsil, vahendab BNS.

Kudrini sõnul suudavad teised BRICS-i riigid «tagada oma suveräänsuse, jätkates osalemist üleilmsetes majandus-, kaubandus- ja finantssuhetes.»

«Soov säilitada Venemaa suveräänsust ei ole vastuolus võimalusega säilitada Venemaa mainet usaldusväärse äripartnerina,» lisas Kudrin, kelle sõnul Vene majandusel on järgmisel aastal ees karm proov.

BRICS-i ehk tõusvate majandusriikide ühendusse kuuluvad Brasiilia, Hiina, India, Venemaa ja Lõuna-Aafrika Vabariik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles