Starman ostab Leedu suurima kaabel-TV operaatori Cgates

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starman.
Starman. Foto: Postimees.ee

Starman ostab Leedu suurima kaabel-TV operaatori Cgates. 56,3 miljoni euroni ulatuvat ostutehingut rahastab Starmani enamusomanik East Capital Explorer.

19. detsembril allkirjastatud ostu-müügitehingu käigus omandab Starman 100-protsendilise osaluse Cgates’is. Osaluse müüjateks on SEB Venture Capital, SEB-ga seotud pensionifondid ja USA päritolu investeerimisettevõte Advanced Broadband. Tehingut finantseeris East Capital Explorer koos SEB ja Swedbankiga. Tehingu käigus investeerib East Capital Starmanisse täiendavalt ligi 23 miljonit eurot ja East Capitali osalus Starmanis suureneb 62 protsendini, teatas ettevõte.

Cgates jätkab iseseisva firmana oma tänase kaubamärgi all. Uus omanik ei näe vajadust järskudeks muutusteks ettevõtte juhtimises või tegevuses.

Starmani juhatuse esimehe Toomas Tiiveli sõnul on tegu esimese sammuga Starmani strateegias laiendada oma tegevust lisaks Eestile ka teistesse Balti riikidesse. Tiivel näeb Starmani ja Cgates’i tegevuste ühtlustamises olulist sünergiat, alates  tootearendusest kuni programmide sisseostuni. «Nii Starman kui Cgates on hästi toimivad firmad, mis on vabaturu tingimustes suutnud edukalt konkureerida endiste riiklike monopolidega. Usun, et antud tehing mõjub positiivselt Leedu telekomiturule tervikuna, sest meie kindel eesmärk on jätkata Cgatesi teenuste arendamist ja pakkuda klientidele kõige uuemaid video-on-demand (VOD) ning tänavu kõikjal maailmas võidukäiku tegevaid multiscreen lahendusi,» lausus Tiivel.

Starmani nõukogu esimees Gert Tiivas lausus, et Cgatesi ost on tänavu üks suuremaid erakapitali M&A tehinguid Balti riikides ja loogiline jätk mullusele enamusosaluse ostmisele Starmanis. «Investoritena näeme Starmani ja Cgates’i tegevuses olulisi ärilisi sünergiavõimalusi, mis mõjutavad positiivselt mõlema ettevõtte tulemusi. Cgates paistab silma hea juhtkonna ning tugevate finantsnäitajate poolest. Näeme suurt potentsiaali ka ettevõtte tegevusvaldkonnas, sest kiired ja kindlad kommunikatsioonilahendused muutuvad kodudes järjest olulisemaks,» lausus Tiivas.

Cgates on Leedu suurim oma kaablivõrgu baasil televisiooni- ning internetiteenust pakkuv ettevõte, mille võrk ulatub 300 000 koduni 12 eri linnas. Cgatesi televisiooniteenusel on 125000 klienti ja internetiteenusel 70000 klienti. Ettevõtte müügitulu ulatus 2013. aastal 15,2 miljoni euroni ja EBITDA marginaal 44,7 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles