Tööstustoodangu tootjahinnad langesid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõupaberi tootmine Kehras.
Jõupaberi tootmine Kehras. Foto: Andres Haabu

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli novembris võrreldes oktoobriga -0,7 protsenti ja võrreldes 2013. aasta novembriga -2,3 protsenti, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas novembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide ja elektroonikaseadmete tootmises, samuti hindade tõus mäetööstuses ja metallitootmises.

2013. aasta novembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises ning elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, samuti hinnatõus metallitootmises ja mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta novembris võrreldes oktoobriga -0,9 protsenti ja võrreldes 2013. aasta novembriga -3,2 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid novembris keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste, jookide ning rõivaesemete hinnad, samas tõusid põllumajandussaaduste ja mööbli hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2014. aasta novembris võrreldes oktoobriga -1,0 protsenti ja võrreldes 2013. aasta novembriga -5,7 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid novembris keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste, põllumajandussaaduste ja nahktoodete hinnad, samas tõusid tekstiiltoodete ja metallide hinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles