Soome kinnisvaravahendaja Habita laienes Eestisse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Habita LKV koduleht.
Habita LKV koduleht. Foto: habita.fi

Soome üks suuremaid sõltumatuid kinnisvaravahendusfirmasid Habita LKV avas sel nädalal oma esinduse Tallinnas.

«Leidsime lõpuks koostööpartneri, kellega koos tegutseda,» ütles Habita tegevjuht Jari Gardziella. tema sõnul oli sobiva partneri puudumine ka põhjus, miks Habita varem Soome lahe lõunakaldale laieneda pole üritanud. «Koostööpartnerist sõltub väga palju. Ta peab olema õige inimene, keegi keda saame usaldada.»

Habita ketis oli enne Eesti kontori avamist 48 bürood, neist enamik Soomes. Ettevõttel on aga esindused ka soomlaste lemmikutes puhkuseveetmise sihtkohtades Hispaanias, Portugalis, Türgis ja Tais.

Gardziella sõnul on lõviosa Tallinna esinduse klientidest eeldatavalt kohalikud. «Põhiliselt teeme panuse eestlastele, aga lisaks loodame saada välisinvestoreid, eelkõige muidugi soomlasi,» ütles ta. «On tihti nii, et kinnisvarakaupa tahetakse võõral maal teha ikkagi oma kaasmaalase vahendusel.»

Eestlastele loodab Gardziella pakkuda Habita vahendusel ennekõike samuti puhkesihtkohtade Hispaania ja Türgi kinnisvara, kuid ka näiteks lühi- ja pikaajalisi rendielamispindu Soomes. «Samuti arvan, et näiteks ehitajad ja arendajad võivad meie kaudu leida pääsu Soome turule,» lisas ta.

Järgmisel aastal tahab Habita haaret Balti mere regioonis veelgi laiendada. «Tahame olla kohal Balti riikides ja põhjamaades, samuti Venemaal. Muide Venemaa küsitakse Soomes viimasel ajal väga palju,» ütles Gardziella.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles