EMTst ja Elionist ostetud iPhone’id vabanesid võrgulukust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmed lehed ahvatlevad iPhone'iga.
Mitmed lehed ahvatlevad iPhone'iga. Foto: SCANPIX

Alates tänasest on kõik EMT ja Elioni müüdud ja ka müügile jõudvad Apple iPhone mudelid võrgulukust vabastatud, teatas Eesti Telekom.

Võrgulukust vabastamise otsus sündis pärast pikaajalisi läbirääkimisi Eesti Telekomi ja USA tehnoloogiafirma Apple vahel, mille järel Apple eemaldas võrguluku seni EMT-s müüdud iPhone´idelt ja tarnib edasised telefonid võrguvabadena.

Seni oli kõigil EMT-st ja Elionist soetatud iPhone mudelitel peal 24 kuuks määratud võrgulukk. Tänasest on võrgulukk automaatselt eemaldatud kõikidel, nii juba ostetud kui veel müümata iPhone mudelitel.

Teise operaatori SIM kaardi sisestamisel ühendub kasutaja telefon Apple serveriga, misjärel hakkab telefon uue SIM kaardiga tööle. Juhul, kui toiming valitud WiFi-võrgu või mobiilse andmeside kaudu ebaõnnestub, tuleb telefon ühendada iTunes tarkavara omava arvutiga.

Nende telefonide osas, millele on tehtud võrguluku eemaldamine tasulise teenuse korras enne 20. detsembrit, tagasiarvestust ei toimu. 

Eesti Telekom on Apple iPhone’i ametlik müügi- ja hoolduspartner Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles