Putin tegi oligarhidele tasuta lõuna

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putin ja pidulised.
Putin ja pidulised. Foto: FT

Eks see kulus oligarhidele ka ära, pärast varanduste sulamist Krimmi ja Ida-Ukraina konflikti kuumuses – tasuta lõunasöök riigipea Vladimir Putini kulul.

Õhtusöök, kui täpne olla. Eile õhtul. Keda kõiki seal nähti? Oleg Deripaska, Vladimir Potanin, Mihhail Prohhorov, Alisher Usmanov, Gennadi Timtšenko, Arkadi Rotenberg, loetleb Financial Times.

«Pidulik õhtusöök» leidis aset Kremli Jekaterinski saalis. Nagu kirjutas Vedomosti, oli see viimaste aastate valguses midagi uut – seni on need koosviibimised välja käidud kui tõsised ärikohtumised.

Viimasel minutil lisandus kutsutute nimistusse ka Vladimir Jevtušenkov, kes alles kolmapäeval kolm kuud kestnud koduarestist priiks pääses.

Küllap oli Jevtušenkov tasuta õhtusöögi üle rõõmus, aga sellega toredused tema jaoks ei piirdunud. Kui Putin oma neljapäevases «otseliinis» Venemaale ja kogu maailmale teatavaks tegi, et Jevtušenkov teiste seas peole on oodatud, paiskusid viimase Sistema grupi aktsiad üles kui rakett – 300 protsenti.

Venemaa vaatlejad kratsivad nüüd pead ja üritavad aru saada, mis mäng Jevtušenkovi ümber õieti käimas on.

Õhtusöögiga seoses serveeriti meeldiv üllatus ka peoperemehele. Putin on nimelt pakkunud amnestiat oligarhidele, kes oma varad vabatahtlikult kodumaa pinnale tagasi toovad.

Vahetult enne peole minekut saatis Usmanov välja pressiteate, milles kinnitas, et toob tagasi Venemaale mobiilioperaatori Megafoni ja rauakaevandaja Metalloinvesti valdusettevõtted. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles