Gaas odavneb järgmisel aastal viiendiku võrra

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Peterburis Gazpromiga läbirääkimisi pidanud Eesti Gaas teatas maagaasi seni lubatust palju suuremast odavnemisest eeloleval aastal – ligi viiendiku võrra –, tänu millele langeb ka toasooja hind.

Tarbijatele soodne uudis ilmus pärast seda, kui Eesti Gaasi nõukogu esimees Aarne Saar oli neljapäeval Peterburis kohtunud Gazpromi peadirektori Aleksei Milleriga, kellega räägiti Eestiga uue gaasilepingu sõlmimisest alates 2016. aasta algusest.

Kui detsembri alguses teatas Eesti Gaas kodutarbijatele üheksaprotsendilisest hinnalangusest, siis eile rääkisid nad kaks korda suuremast odavnemisest. «Gaas odavneb järgmisel aastal keskmiselt 20 protsenti nii kodu- kui ka suurtarbijatele,» ütles Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov. «Eramaja, mis tarbib aastas 2500 m³ maagaasi, maksab 2015. aastal gaasi eest oodatavalt 200 eurot vähem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles