Kütuse hind langes kuuendat korda sel kuul

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla.
Tankla. Foto: Priit Simson / Postimees

Kütusemüüjad langetasid hinda kuuendat korda sel kuul, kokku on kütuse hind langenud 12 senti. 

Neste langetas täna kell 12.30 bensiini hinda -2,0 s/l ja diislikütuse hinda -1s/l. Hinnalangus on tingitud toodete sisseostuhindade jätkuvast alanemisest, teatas Neste.

«Tänane hinnamuudatus on juba kuues sel kuul», ütles Neste jaemüügijuht Kristi Pari. «Koos tänase muutusega on detsembris bensiini hind Neste jaamades langenud -12 s/l ja diislikütuse hind -10,5 s/l.»

Mootorikütuste jaemüüja Statoil Fuel & Retail teatas, et langetas samuti mootoribensiini hinda 2 sendi võrra ja diislikütuse hinda 1 sendi võrra. Koos viimase hinnamuudatusega on detsembrikuus mootoribensiinide hind langenud juba 12 senti liitri kohta ning diislikütuse hind 10,5 senti.

Ka Olerex teatas kütusehinna langusest. 

Kütuste maailmaturul on huvitav aeg, mida pole väga ammu nähtud. Naftatootjate vahel käib tõsine võitlus turuosa pärast ning keegi ei ole nõus selle kaotuse hirmus oma tootmist vähendama, iseloomustas firma turul toimuvat. 

Kui 2. oktoobril oli bensiini maailmaturuhind 909 dollarit/tonn, siis tänaseks on sellest alles vaid 533 dollarit, mis teeb kahe ja poole kuu languseks 376 dollarit. Sama on juhtunud ka diislikütuse maailmaturuhinnaga, mis on sama ajaga langenud 841 dollarilt 562 dollarile tonni eest ehk kokku 277 dollari võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles