Venelased tühistavad hotellibroneeringuid

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusaastapidu Tallinnas Vabaduse väljakul
Uusaastapidu Tallinnas Vabaduse väljakul Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Venelased tühistavad broneeringuid ning Meriton on hakanud oma uusaastapidu turundama ka Eestis. 

Kui varem on Meritoni uusaastapeod olnud mitu kuud ette täis broneeritud, siis seekord on enam kui pooled piletid alles müümata.

Meriton on vene turistide langemise mõju tundnud terve aasta – kuu-kuult tuleb sinna vähem idanaabreid.

«Me olime optimistlikumad, kui tegelikkus oli. Kui eelmistel aastatel on aastavahetuse pidu olnud mitu kuud ette täis broneeritud, siis sel aastal on pooled piletid vabad,» rääkis Meritoni müügidirektor Olle Selliov.

Ta ütles, et broneerijaid on, ent nad on hakanud uusaastapidu turundama ka Eestis koduturul ka. «Võrreldes eelmise aastaga nagu öö ja päev,» iseloomustas ta olukorda.

Samuti alandasid nad hindu ning küsivad nüüd osadelt turismiettevõtetelt ka ettemaksu teenuste eest.

Narva-Jõesuus asuva Meresuu SPA Venemaa suuna müügijuht Irena Moor ütles, et neil on broneeringud praeguse seisuga kukkunud 3-4 protsenti – põhjuseks see, et enamik on ette maksnud. «Aga me ei oska hinnata, kui palju tulevad,» ütles ta. Neil on kolmveerand või pisut ülegi just vene turistid.

Ta ennustas, et teine kolm protsenti jätab tulemata seoses olukorraga piiiril või bussipileti tõttu. «Praegu veel helistavad ja küsivad, broneerivad ka,» ütles Moor. Ja lähevad ka kallimad paketid.

Ta ütles, et keskmise kulutuse suurust on raske ennustada, sest paketid on erinevad ja samuti erineb see, kui palju inimesed asju juurde ostavad. Ent kui eestlased kipuvad tema sõnul vaatama odavat paketti, siis venelane pidutseb südamest.

«Ma ei räägi, et nad ei loe raha. Loevad küll. Aga kui neil on pidu, siis on pidu,» iseloomustas Moor.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles