Läti peaministri sõnul ei tee ühegi riigi «põlvili surumine» head

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laimdota Straujuma.
Laimdota Straujuma. Foto: SCANPIX

Riigi "põlvili surumine" ei tee head ühelegi majandusele, ütles Läti peaminister Laimdota Straujuma neljapäeval ajakirjanikele, lisades, et just niisugune olukord terendab praegu Venemaaga.

Straujuma sõnul ei ole Venemaa ja Euroopa Liidu majandussanktsioonide mõju Läti majandusele üldiselt suur, kuid see on andnud hoobi üksikutele sektoritele nagu näiteks piimatööstus. Rubla järsk langus mõjutab aga kõiki eksportijaid, vahendab BNS.

«Venemaa ja Ukraina majandusolukord on väga raske. Maailma, Euroopa ja ka Läti jaoks on tähtis, et ühtki neist riikidest ei «surutaks põlvili,» sest see mõjutaks kõigi riikide majandust. Venemaa majandusliku nõrkuse üle ei ole mingit põhjust rõõmustada.»

«Muidugi tuleb leida Ukraina olukorrale mingi lahendus, aga ruumi tuleb jätta kõnelustele,» ütles Läti peaminister.

Ta lisas, et Venemaal on reserve ruba kursi stabiliseerimiseks. «Rubla kukkumine on võimalik peatada.»

Straujuma ütles, et Euroopa Ülemkogu ei arutanud neljapäeval Venemaale uute sanktsioonide kehtestamist, aga ei kavatse olemasolevaid tühistada, kui Ukraina konflikti lahendamises ei ole märgatavaid edusamme tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles