Suurbritannia laenuandja ostab Credit24

, majandusreporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Credit 24 kaubamärgi all väikelaene pakkuva MCB Finance Groupi müügitulu kasvas esimesel poolaastal aastatagusega võrreldes 60 protsenti.
Credit 24 kaubamärgi all väikelaene pakkuva MCB Finance Groupi müügitulu kasvas esimesel poolaastal aastatagusega võrreldes 60 protsenti. Foto: Taivo Lutter

Suurbritannia ettevõte International Personal Finance ostab MCB Finance Group'i, mille kaubamärk on Credit24. 

Tehingu väärtus on pressiteate kohaselt 23,8 miljonit naela (30,26 miljonit eurot).

International Personal Finance (IPF) teenindab aastas 2,6 miljonit klienti kaheksas riigis: Poolas, Tšehhis, Slovakkias, Ungaris, Leedus, Rumeenias, Bulgaarias ja Mehhikos. Samuti plaanitakse tuleval aastal laieneda Hispaaniasse.

IPF pakub väikelaene sajast naelast (127 eurot) kuni 2000 naelani (2540 eurot). Ettevõttel on 7000 töötajat ja ligi 30 000 agenti, kelle ülesanne on laenumaksete kogumine.

Mullu ulatus Londoni börsil noteeritud IPFi käive 746,8 miljoni naelani (949,5 miljonit eurot) ning maksude ja mahaarvamiste eelne kasum 118,1 miljoni naelani (150 miljonit eurot).

«MCB toob endaga kaasa uued digitaalsed tooted, levikanalid ja kogenud meeskonna, mis kõik täiendavad meie juba olemasolevat äri,» ütles Postimehele IPFi korporatiivsuhete juht Gergely Mikola.

Mikola sõnul on üks IPFi kasvustrateegia suund laiendada oma osalust juba olemasolevatel turgudel või ka uutel turgudel teiste äride omandamise või orgaanilise kasvu kaudu. «MCB grupi ost on aitab märkimisväärselt selle kasvustrateegia suuna eesmärkide saavutamisel,» ütles ta.

Tulevikuplaane MCBga ei avalda uus omanik enne kui ostutehing on lõpule viidud. «Jagame oma tulevikuplaanide üksikasju siis kui tehing on lõpetatud,» ütles Mikola.

IPFi investorid reageerisid täna uudisele positiivselt, aktsia hind avanes ligi kaks protsenti eilsest sulgumistasemest kõrgemal, 4,55 naela juures.

MCB pakub kiirlaene Credit 24 kaubamärgi all Eestis, Soomes, Lätis, Leedus ja Austraalias.

MCB aktsiad on noteeritud Londoni börsi alternatiivturul (AIM). IPF ülevõtupakkumine on 1,25 naela aktsiast, mis on 50 protsenti kõrgem aktsia sulgumishinnast eile (83,5 penni).

MCB suurimad osanikud on Eestis registreeritud Smec OÜ (32,72 protsenti aktsiaist), mille omanikud on soomlased Kai Karttunen, Jan Aura ja Toni Aura ning Ühendkuningriigi ettevõte IIU Nominees Ltd, mis kuulub Dermot Desmondile (26,29 protsenti). Veel on osanike seas ettevõtte juhid Henry Nilert, Philippe Duleyrie ja Rami Ryhänen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles