HS: rubla vabalangus pitsitab Vene turiste ka Soomes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükisoojad rublad Permi trükikojas.
Trükisoojad rublad Permi trükikojas. Foto: SCANPIX

Venemaa majanduskriis ja rubla kursi kukkumine hakkab silma ka Soomes ning seda näiteks turistide arvu osas, kirjutab Helsingin Sanomat.  

Eelmistel aastatel reisis Venemaa keskklass üha enam välismaale, ka Soome. Kui rubla kurss kukub, muutub reisimine kallimaks ning sihtkoha teenuste ja kaupade eest tuleb maksta üha rohkem.

Kui näiteks eelmisel aastal pidi Vene turist maksma 100-eurose hotelliöö eest 4500 rubla, siis rahvusvaluuta kukkumise tõttu tuleb käia välja 7500 rubla. Hamburgeri eine maksis varem 8 eurot ehk 360 rubla, nüüd peab selle eest maksma 600 rubla.  

Kui eelmiste jõulude ajal maksis perepilet Vantaa veekeskuses 64 eurot (2900 rubla), siis tänavu tuleb selle eest maksta 4800 rubla. Ligi 200-eurose mantli eest tuleb maksta nüüd 15 000 rubla, võrreldes 9000 rubla eelmiste jõulude paiku.   

Keskmine kuupalk Venemaal on 33 000 rubla ehk tänase kursi järgi 440 eurot.   

Välisministeeriumi viisaosakonna juht Kim Kuivalainen prognoosib, et venelastest turistide arv võib jõulude ja uusaasta paiku jääda mullusele alla kaks korda. Ta põhjendas oma ennustust Soome Venemaa saatkondadesse esitatud viisataotluste arvuga, mis näitas langustrendi juba sügisel.

Septembris-oktoobris esitasid venelased viisataotlusi 30 protsendi võrra vähem kui mullu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles