Uus mood: sörkides tööle

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kell oli kuus hommikul, kui ma oma sooja kodu ukse kinni lajatasin ning tööle sörkisin. Õhk oli jäine ning möödatuiskav veoauto pritsis täis nii minu enda kui kontoririietest pungil seljakoti.

Nii kirjeldab Financial Timesi ajakirjanik oma hiljutist ettevõtmist talvises Londonis. Ta tahtis omal nahal kogeda joostes tööl käimise rõõme, mida kiidab kasvav armee entusiaste.

Palju parem olevat teha trenni ajal, mil sa muidu bussis vms loksud – seltsiks tusased inimesed, pisikud ja viirused. Ja veel: trenn tuleb kõvem kui ratta seljas pedaalides.

Kohale saab kiiremini, kui kõndides. Kui tervet teed (esialgu) silgata ei jaksa, sõida osa distantsist siis pealegi bussiga.

«Mulle meeldib alustada tööpäeva teadmisega, et trenn on tehtud,» selgitab Briti pangandusgrupi Barclaysi tegevjuht Anthony Jenkins, kes regulaarselt joostes tööle tõttab.

Tagasi Financial Timesi ajakirjaniku enda juurde. Ainus asi, mis talle tõeliselt närvidele käis, oli seljas hüplev kotike kontoririietega (tuleb osta selline, mis käib rihmadega ümber piha). Aga ta sai arvukaid joostes-tööle kodulehekülgi uurides targemaks: kontorisse võiks koguda riideid terveks nädalaks.

Juba üritatakse probleemi pealt ka raha teenida. Fitness Firsti jõusaalikett pakub teenust Home Run. Nad toimetaksid meeleldi ise jooksjate rõivaid kontoritesse.

Veel soovitusi. Lippa tööle võimalikult vara, siis on kõnniteed kenasti tühjad ja dušid kontoris sinu päralt. Ja alusta kindlasti juba talvel, sest see on äraütlemata värskendav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles