Eesti Raudtee prognoosib tuleval aastal kahjumit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vedur
Vedur Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eesti Raudtee 2015. aasta puhaskahjum ulatub ettevõtte nõukogu kinnitatud eelarve kohaselt üheksa miljoni euroni.

AS Eesti Raudtee nõukogu võttis vastu 2015. aasta eelarve, mille kohaselt planeeritakse ärituludeks 2015. aastal 45,7 miljonit eurot ning ärikuludeks 33,9 miljonit eurot, teatas ettevõte.

Võrreldes tänavuseks aastaks tehtud 68,1 miljoni eurose eelarvega kukub Eesti Raudtee käive tuleval aastal ligi kolmandiku — 32,9 protsenti.

Oodatav ärikasum enne kulumit ja intresse on tuleval aastal 11,8 miljonit eurot, kokkuvõttes aga arvestab taristuettevõtte üheksa miljoni euro suuruse kahjumiga tuleval aastal.

Eesti Raudtee teatel on tulevase aasta eelarve planeerimisel lähtutud eeldusest, et kaubaveomaht raudteel on jätkuvas madalseisus ning langeb 17,3 miljoni tonnini aastas. Mullu koostatud eelarve oli optimistlikumatel alustel, kaubavoogu eeldati 24 miljonit tonni aastas.

Investeeringuid tehakse kokku 17,1 miljoni euro eest, millest 7,7 miljonit eurot on Eesti Raudtee oma raha ning 9,4 miljonit tuleb Euroopa Liidult toetustena.

Tulevase aasta investeeringute plaan näeb ette raudtee kapitaalremonti Tapa-Tartu vahelisel lõigul, mis on vajalik säilitamaks reisirongidele liikumiskiiruse 120 km tunnis, samuti tänavu alustatud investeeringute lõpetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles