Muuga LNG terminali esimene etapp hõlmab vaid laevade punkerdamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku visioon tulevasest Muuga LNG terminali esialgsest punkerdamisalast.
Kunstniku visioon tulevasest Muuga LNG terminali esialgsest punkerdamisalast. Foto: Vopak E.O.S.

Muuga sadamasse planeeritav veeldatud maagaasi (LNG) terminali ehituse esimene etapp on planeeritud punkerdusvajaduse katmiseks, avaldas arendaja Vopak E.O.S. avalikul arutelul.

Ehituse esimese etapi mahud ei taga vajalikku energiajulgeolekut, vaid on pigem punkerdusvajaduse katmiseks, ütles Vopak E.O.S. juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer terminali teemaplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi avalikul arutelul.

Lugtmeijer lisas, et 60 protsenti strateegilisest vajadusest kataks ligikaudu 1,5 kilomeetri pikkusega ühendustoru madala rõhuga gaasivõrku ning täieliku varustuskindluse annab 14–16 kilomeetrine ühendustoru kõrge rõhuga gaasivõrku.

Varem on Vopak LNG äriarendusjuht Joop Jonkers BNSile öelnud, et ettevõte soovib lisaks 20 000 kuni 30 000 kuupmeetrisele varustuskindluse (SoS) varule hoida Muuga sadama LNG terminalis ka vähemalt 20 000 kuupmeetrist varu punkerdamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles