Põllumajandusele tekitatud kahju Venemaal ulatub 33 miljardi rublani

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljakoristus Moskva oblastis 170 kilomeetrit pealinnast lõunas Uzunovo küla lähistel.
Viljakoristus Moskva oblastis 170 kilomeetrit pealinnast lõunas Uzunovo küla lähistel. Foto: SCANPIX

Vene põllumajandusministeeriumi arvestuste järgi tekitas põud kahju 32,7 miljardit rubla (13,1 miljardit krooni) ja seda 16 000 majapidamisele.

Ministri asetäitja Aleksandr Petrikov rääkis Peterburis rahvusvahelisel põllumajandusnäitusel Agrorus-2010 uudisteagentuurile Interfax, et valitsus kavatseb seda rahaliselt kompenseerida.

Petrikovi sõnul hävis anomaalse kuumuse tõttu saak 11 miljonil hektaril, mis on 26 protsenti teravilja all olevast külvipinnast.

Pessimistliku ennustuse järgi kogutakse Venemaal tänavu 60 miljonit tonni teravilja. Tänu Siberile, kus viljakoristus alles algab, võib saagi suurus kerkida kokku 65-67 miljoni tonnini.

Põllumajandusministeeriumi 23. augusti andmetel on Venemaal kogutud 40,7 miljonit tonni vilja. Möödunud aastal samal ajal oli see number 17,8 miljoni tonni võrra suurem.

Enne erakorralise kuumuse ja põua saabumist ennustati, et riigis kogutakse tänavu 90 miljonit tonni teravilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles