EL võtab vastuseks Krimmi annekteerimisele kasutusele uued survemeetmed

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farss nimega «Krimmi referendum».
Farss nimega «Krimmi referendum». Foto: Repro

Krimmi ebaseaduslikku annekteerimist silmas pidades leiab Euroopa Liidu Nõukogu, et tuleb võtta kasutusele veel täiendavaid meetmeid.

Otsuse ja määrusega laiendatakse varem vaid transpordi-, telekommunikatsiooni ja energia sektoritele seatud piiravaid meetmeid kõigis sektoris tegutsevatele Krimmi ja Sevastopoli ettevõtetele. Keelatakse kinnisvara omandamine Krimmis ja Sevastopolis.

Keelatud kaupade ja tehnoloogia nimekirja täiendatakse ning laiendatakse isikute, üksuste ja asutuste ringi, kellele ei tohi kaupa ja tehnoloogiat müüa, tarnida, eksportida ega üle anda. Lisaks kehtivale keelule anda tehnilist ja rahalist abi teatud ettevõtetele, keelatakse ka selliste teenuste osutamine, mis on seotud uue taristu loomisega Krimmis ja Sevastopolis.

Lisaks keelatakse turismiga seotud teenuste osutamine Krimmis ja Sevastopolis ning kruiisilaevade sisenemine Krimmi poolsaare sadamatesse.

15. detsembri seisuga on Euroopa Liidu Nõukogul kavas võtta vastu otsus ja määrus, millega kehtestatakse Krimmi ja Sevastopoli suhtes täiendavaid piiravad meetmed 18. detsembril kirjaliku menetlusega. Otsus ja määrus avaldatakse Euroopa Liidu Teatajas 19. detsembril.

«Sanktsioonide mõju Eesti majandusele on tagasihoidlik, see ei ole suur,» ütles rahandusminister Maris Lauri tänasel valitsuse pressikonverentsil lisades, et üksikutes valdkondades on mõju siiski tuntav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles