Vene saadik Läti pensionäridele: teil on põhjust muretseda

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätis elavatel aga Venemaalt pensioni saavatel inimestel ei tule väga rõõmsad jõulud: hinnad on eurodes, aga pensioni arvestatakse järjest enam väärtust kaotavates rublades. Pildil jõululaat Riias.
Lätis elavatel aga Venemaalt pensioni saavatel inimestel ei tule väga rõõmsad jõulud: hinnad on eurodes, aga pensioni arvestatakse järjest enam väärtust kaotavates rublades. Pildil jõululaat Riias. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Venemaa suursaadik Lätis Aleksandr Vešnjakov ütles eile õhtul televisiooni vahendusel sealsetele pensionäridele, et neil on rubla kursi kukkumise valguses põhjust muretseda.

Lätis elab ligikaudu 14 000 inimest, kes saavad pensioni Vene Föderatsiooni eelarvest, kirjutab Dienas Bizness. Nende jaoks tähendab rubla langus reaalsete sissetulekute vähenemist.

Nagu selgitas Vešnjakov, makstakse pensionid Lätis loomulikult välja eurodes, kuid seejuures lähtutakse ikkagi rubla kursist euro suhtes.

Saadiku sõnadest võis välja lugeda, et kursiga on lood nagu on ning endise kursi taastumise lootusi praegu kuskilt ei paista. Samuti ei hakata pensione kursi kukkumise järgi korrigeerima.

Vene seadused näevad küll ette pensionite iga-aastase korrigeerimise lähtuvalt inflatsioonist Venemaal – ja seegi toimub «hilinemisega» – kuid «euro ja rubla kurssi seejuures arvesse ei võeta», täpsustas saadik ning lisas, et «seetõttu on pensionäridel selles osas täna tõepoolest mure».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles