1Partner: majakarbi saab praegu soodsalt kätte

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meilgi on palju objekte pooleli.
Meilgi on palju objekte pooleli. Foto: Mihkel Maripuu

1Partner Kinnisvara kolmanda kvartali analüüsi kohaselt on praegu Tallinna lähiümbruses poolelioleva või valmis hoone ostmine ise ehitamisest soodsam.


1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri kinnitusel on Tallinna lähiümbruse valdades saadaval soodsa hinnaga palju pooleliolevaid elamuid. «Müüjate huvi objekt enne talve maha müüa tingib hinnasurve.

Eriti soodsalt on praegu müügil buumi ajal alustatud majade nii-öelda musti karpe, mis on 10-20 protsenti odavamad kui ise ehitades. Päris valmis majade puhul hinnaerinevus nii suur pole,» selgitas ta.

Ta lisas, et aasta tagasi poolikuid karpe praktiliselt ei ostetud, aga nüüdseks on müügiarvud tõusnud. Huvi on suurem keskmiste objektide vastu – ostetakse kuni 200-ruutmeetrise elamispinna ja 1500-ruutmeetrise krundiga maju. Samas on viimasel ajal tehtud mitmeid tehinguid, mille puhul näiteks lõpetamist vajav ridaelamute arendusprojekt läks müügiks vaid vundamendi hinnaga.

1Partner Kinnisvara analüüsi kohaselt kaubeldakse poolikute või pea valmis majadega praegu kõige enam Rae vallas, kus ka hinnad päris alla pole tulnud. Samas Jõelähtme või Keila valdade kaugemates nurkades on buumi ajal alustatud majakarbid suhteliselt odavad. «Võib juhtuda, et vähematraktiivses kohas pikalt seisnud poolik objekt jääbki müümata,» nentis Vahter.

Tema sõnul on eksklusiivses piirkonnas nagu näiteks Jõelähtme golfiväljakul krundid ja valmismajad ühtemoodi hinnalised. Samuti on Tallinna väljaarenenud ja nõutud piirkondades, näiteks Nõmmel raske leida vaba krunti või saada korraliku elamu omanikuks poolmuidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles