Välismaa tööotsijad eelistavad Eestit teistele Balti riikidele

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype’i töötajate Oksana Dementsova, Hüseyin Özcani ja Javier Aibar Romero sõnul on Eesti hea töökeskkond, kuid eestlased võiks olla avatumad.
Skype’i töötajate Oksana Dementsova, Hüseyin Özcani ja Javier Aibar Romero sõnul on Eesti hea töökeskkond, kuid eestlased võiks olla avatumad. Foto: Toomas Huik

Eesti edestab maailma ihaldusväärseimate sihtriikide seas tööotsijate silmis nii Lätit kui Leedut, selgus CV Keskuse tööportaali ning partnerite tööjõu liikuvuse uuringust, kus osales enam kui 200 000 tööotsijat üle maailma.

Maailma ihaldusväärseimaks sihtriigiks on tööotsijate silmis endiselt Ameerika Ühendriigid, kuid Baltimaade edetabelit juhib selgelt Eesti, paiknedes pingereas 67-ndal positsioonil. Nii Läti kui ka Leedu jäävad meist tahapoole, vastavalt 88. ning 82. kohal.

Pea kolmandik tööotsijatest, kes sooviksid Eestisse tööle tulla, paiknevad aga naaberriigis Soomes, mis näitab ka suurt tagasirände osakaalu. Eestisse sooviksid tööle tulla ka 14 protsenti Leedu, 9 protsenti Ukraina, 8 protsenti Prantsusmaa, Läti, Taani, Portugali ning Poola tööotsijatest ning 7 protsenti Rootsi ja Iisraeli tööotsijatest.

Välismaine tööjõud sooviks Eestis tööle asuda peamiselt tööstus- (23%), klienditeenindus- (14%) ning infotehnoloogia (14%) sektorites, kuhu Eesti tööandjad ka järgmistel aastatel enim tööjõudu otsivad. Koguni 67 protsenti tööotsijatest, kes sooviksid Eestisse tööle asuda, omavad ka kõrgharidust.

Peamiseks põhjuseks, miks tööotsijad sooviksid tööle asuda Eestis, on soov suurendada oma teadmisi ning kogemusi üldisemalt (76%), võimalus saada rahvusvahelist töökogemust (73%) ning elada teistsuguses kultuuriruumis (68%).  Lisaks hindavad välismaised tööotsijad kõrgelt ka Eesti tööpakkumiste atraktiivsust (64%) ning võimalust panna end proovile (63%).

Uuringus osales 203 756 tööotsijat üle maailma. Uuring viidi läbi koostöös The Network grupi liikmete ning The Boston Consulting Group-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles