Aafrika vältimine on kaotatud võimalus

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembri lõpus avasid eestlased Kalev Roosiväli (keskel vasakul) ja Siisi Saetalu (keskel paremal) Uganda pealinnas Kampalas oma esimese pesupoe.
Novembri lõpus avasid eestlased Kalev Roosiväli (keskel vasakul) ja Siisi Saetalu (keskel paremal) Uganda pealinnas Kampalas oma esimese pesupoe. Foto: Giulio Molfese

Kui esialgu võib küsida, miks Eesti ettevõtted üldse peaksid nii kauge piirkonna nagu Aafrika peale mõtlema, siis pärast Musta Mandri praeguse majanduskeskkonna ja kasvunumbritega tutvumist on küsimus pigem, et miks eestlased seda regiooni väldivad, leiti eile Eesti kaubandus-tööstuskoja ja välisministeeriumi koostöös toimunud esimesel Aafrika foorumil.

Kuigi üldnumbrites Eesti eksport Aafrikasse väheneb (peamiselt mineraalsete toodete ekspordi kadumise tõttu) ning meie ettevõtjad seal tegutsemisest kõva häälega eriti ei räägi, leidub siiski juba ka edulugusid.

Üks värskemaid uudiseid Eesti ettevõtjate tegevusest Aafrikas on novembri lõpus Uganda pealinnas Kampalas avatud Lauma pesupood, mille viisid Mustale Mandrile Pindi Kinnisvara suuromanik Kalev Roosiväli ja hiljuti Ugandas kohvikupidamist katsetanud Siisi Saetalu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles